Evenementen agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ALV en lezing Diana van Hout (SOFiR)

donderdag 13 april 2023

Gratis

Op 13 april 2023 vindt de jaarlijkse ALV plaats. Tijdens de ALV zal Diana van Hout een presentatie geven over SOFiR (Stichting Ondersteuning Fiscale Rechtshulp (i.o.). SOFiR i.o. is een initiatief van Diana van Hout in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), het Register Belastingadviseurs (RB) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Met het initiatief willen we gezamenlijk maatschappelijke organisaties ondersteunen en een bijdrage leveren aan fiscale rechtshulp voor min- en onvermogenden. Op de hoogte blijven van de activiteiten van SOFiR, volg dan de LinkedIn-pagina van SOFiR.

Programma

Het huishoudelijk gedeelte is alleen bestemd voor NVAB-leden en aspirantleden en begint om 15:30 uur met inloop vanaf 15:00 uur. De locatie is Pulchri Studio (Lange Voorhout, Den Haag).

15:00 uur    Inloop
15:30 uur    ALV (besloten)
16:30 uur    Pauze

17:00 uur    Inleiding
Spreker: Diana van Hout – hoogleraar belastingrecht aan Radboud Universiteit Nijmegen en universitair docent aan Tilburg University
Fiscale rechtshulp aan kwetsbare burgers in Nederland

18:00 uur    Borrel
19:00 uur    Diner a la Rutte/Macron (zo mogelijk met uitreiking Darwinbokaal)
Locatie: De Poentjak (Kneuterdijk 16, Den Haag)

Documenten ALV 

Op de website van de NVAB worden de agenda, het Jaarverslag 2022, het verslag van de Kascommissie, de Concept-notulen van de ALV van 15 april 2021 en de Begroting voor 2023 gepubliceerd. Ook treft u daar de cijfers aan van de Stichting Specialisatieopleiding Fiscale Advocatuur (SSFA) over 2022.

Darwinbokaal – aanbevelingen vóór 31 maart a.s.

Tijdens de komende ALV zal ook traditiegetrouw de Darwin bokaal worden uitgereikt – mits hier arresten/uitspraken voor in aanmerking komen. Uw inbreng hierbij is daarom onontbeerlijk.
Zoals u weet wordt die prijs uitgereikt aan het NVAB-lid die de meest opzienbarende, belangwekkende of vernieuwende uitspraak heeft weten te bewerkstelligen. Tot bijzondere aanbeveling strekt het als de uitspraak dienstig is geweest aan het versterken van de rechtsbescherming.
Kent u een degelijke uitspraak die hiervoor in aanmerking zou komen waaraan (mogelijk) een van onze leden heeft bijgedragen? Graag verzoek ik u allen uiterlijk 31 maart a.s. uw aanbevelingen over de periode 2021-2023 toe te zenden.
U kunt uw inzendingen richten aan Guido de Bont via debont@debontadvocaten.nl, onder vermelding van ‘Darwin bokaal’.

Aanmelding

Aanmelding geschiedt door het invullen van het RSVP-formulier op de site. U kunt daarbij ook aangeven of u deelneemt aan het diner en eventueel dieetwensen heeft. Voor het diner zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Afmelding

Uiteraard kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u alsnog verhinderd bent, laat dat dan tijdig weten door u af te melden (via een e-mail aan de secretaris).
Een afmelding wordt extra op prijs gesteld wanneer – zoals in dit geval – sprake is van een gemaximeerd aantal deelnemers. Dat voorkomt dat we leden moeten teleurstellen die gelet op uw verhindering toch aanwezig hadden kunnen zijn.

Gegevens

Datum:
donderdag 13 april 2023
Kosten:
Gratis

Locatie

Pulchri Studio / De Poentjak
Den Haag, + Google Maps
Scroll naar boven