Evenementen agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SAVE THE DATE: derde lustrumcongres VFM op 1 december 2022

donderdag 1 december 2022 van 14:00 - 17:00

Allen,

Door de VFM werden wij geattendeerd op het derde lustrumcongres van hun vereniging (datum 1 december 2022). Het onderwerp van het congres is ‘Relatieproblemen met de fiscus’. Het congres vindt plaats in de Balzaal van de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158 te Utrecht. Tijdens het congres zal vanuit de verschillende invalshoeken van de beroepsorganisaties (RB, NOB en NVAB) aandacht worden besteed aan de relatie(problemen) met de Belastingdienst inclusief paneldiscussie.

Hieronder en bijgaand treft u meer informatie aan. Aanmelden voor het congres vindt plaats bij het VFM!

Programma: VFM lustrumcongres 1 december 2022 ‘Relatieproblemen met de Fiscus’

Beste geïnteresseerde,

Op donderdag 1 december 2022 organiseert de VFM haar derde lustrumcongres met als onderwerp Relatieproblemen met de Fiscus’. Het congres vindt plaats in de Balzaal van de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht. Tijdens het congres zal vanuit de verschillende invalshoeken van de beroepsorganisaties (RB, NOB en NVAB) aandacht besteed worden aan de relatie(problemen) met de Belastingdienst inclusief paneldiscussie.

Programma:

14.00               Ontvangst en welkomstwoord
Mr. dr. J.A. Booij, voorzitter VFM en advocaat & mediator bij Booij Bikker advocaten

14.25               Opening congres
Met als motto ‘It takes two to tango’ inleiding congres door mr. R. Vos, secretaris VFM en advocaat bij Hertoghs advocaten en mediator te Amsterdam en mr F.W. Wiersema (Belastingdienst Grote Ondernemingen Groningen).

14.35               ‘Wij zijn op zoek naar een goed gesprek met de fiscus’
Namens de RB zoemt mr. S.F.J.J. Schenk (Directeur Fiscale Zaken RB) in op de problematiek van het MKB in relatie tot de fiscus.

14:50               Paneldiscussie met deelname van: mr. Dr. I.A. Koele en mr. C.A. van Dijk (Belastingdienst Programma manager MKB Utrecht) en mr. F.J. Haas (Senior Raadsheer Belastingkamer Hof Amsterdam.

15.15               ‘Samenwerking met de belastingdienst is het uitgangspunt’
Namens de NOB zal een spreker in de hoedanigheid van bedrijfsfiscalist toelichten hoe grote(re) bedrijven omgaan met hun relatie met de belastingdienst.

15.30               Paneldiscussie met deelname van: mr. Dr. I.A. Koele, mr. K. van Kalsbeek (Klant coördinator Belastingdienst Grote Ondernemingen Amsterdam) en mr. F.J. Haas (Senior Raadsheer Belastingkamer Hof Amsterdam.

15.55               Pauze

16.15               ‘Eerst de zaak op scherp zetten en dan praten’
Namens de NVAB gaat Prof. mr. G.J.M.E. de Bont in op de relatie tussen de wat minder compliante belastingbetaler en de belastingdienst en OM.

16:30               Paneldiscussie met deelname van: mr. Dr. I.A. Koele, mr. R.R.P. Hoogveld (belastingdienst Groningen Teamleider Coördinatiegroep Constructiebestrijding), medewerker Inspectie Toezicht, medewerker FP en mr. F.J. Haas (Senior Raadsheer Belastingkamer Hof Amsterdam.

16.55               Afsluiting
Mr. dr. J.A. Booij, voorzitter VFM en advocaat & mediator bij Booij Bikkers advocaten te Haarlem.

17.00               Borrel

Het congres is bestemd voor leden van VFM, de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, het Register Belastingadviseurs en de Nederlandse Vereniging van Advocaat-Belastingkundigen en medewerkers van de Belastingdienst en de rechterlijke macht. Heeft u interesse in dit congres? U kunt zich uiterlijk tot 25 november a.s. aanmelden via de website.

Deelname voor de leden van de Vereniging voor Fiscale Mediation (VFM) is kosteloos indien u aan deze middag een certificaat met PE-punten wilt verbinden wordt hiervoor € 50 gerekend.
De kosten van deelname aan deze middag zijn voor niet-leden € 125 dit is inclusief een certificaat met PE-punten. Wordt u meteen lid? Dan bent u over zowel 2022 als 2023 geen contributie verschuldigd.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op donderdag 1 december 2022!

Hartelijke groet,
namens het bestuur van de VFM,

Roelof Vos

 

Gegevens

Datum:
donderdag 1 december 2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Scroll naar boven