Evenementen agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspecteursmiddag donderdag 27 mei 2021 (digitaal)

donderdag 27 mei 2021 van 13:30 - 16:30

Gratis

Dit jaar zal de inspecteursmiddag wat anders gaan dan voorgaande edities. Op uitnodiging van de Belastingdienst als organisator zal de bijeenkomst volledig digitaal worden gehouden via Webex, het van de Belastingdienst. Wel zal evenals voorgaande keren ook dit jaar over meerdere thema’s van gedachten worden gewisseld met een select gezelschap aan inspecteurs. En net als voorgaande jaren is de bedoeling van deze middag om te komen tot een informatie‑uitwisseling, gedachtewisseling en discussie met inspecteurs van de Belastingdienst.

Inloggegevens

Zie onderaan dit bericht.

Programma:

13.30 Online inloop
14.00 Welkom en inleiding
14.10 Verschoningsrecht: omvang, toepassing en uitvoering in de praktijk
– mr. Eugene Rosier, advocaat-belastingkundige
14.50 Pauze (5’)
14.55 Fiscaal Procesrecht en Corona; back to normal?
– mr. Robert Kamphuis, procesvoeringsdeskundige
15.35 Pauze (5’)
15.40 Het Procesdossier
– prof. mr. Guido de Bont, advocaat-belastingkundige
16.20 Nawoord
16.30 Afsluiting met mogelijkheid om virtueel na te praten via Web-ex

 

Achtergrond en informatie

Jaarlijks organiseert de Belastingdienst samen met de NVAB een themamiddag voor een aantal specialisten formeel recht van beide organisaties. Deelnemers kunnen dan vrij en ongebonden met elkaar leren en discussiëren over onderwerpen waarbij de vakinhoud centraal staat. Het doel is mede om conflictvaardigheid te bevorderen en de-escalerend werken te stimuleren door van beide zijden diverse actuele onderwerpen te belichten en wederzijdse contacten te bevorderen. Hierbij is interactie tussen sprekers en deelnemers in de virtuele ruimte gewenst. De voorzitter/host en een aantal co-hosten NVAB en Belastingdienst bewaken dit proces. Er wordt dan ook een levendige discussie en een interessante middag verwacht.

 

En niet onbelangrijk: de Chatham House Rule is van toepassing. Wanneer een vergadering, of een deel daarvan, wordt gehouden onder de Chatham House Rule zijn de deelnemers, sprekers en andere aanwezigen vrij om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s) noch die van een andere deelnemer mag worden onthuld. Op deze manier kan tijdens de themamiddag vrijuit worden gesproken.

 

Aanmelding: tot 21 mei 2021

Er is ruimte voor in totaal 80 deelnemers, waarvan 40 vanuit de Belastingdienst en 40 deelnemers vanuit de NVAB. NVAB-leden kunnen zich aanmelden door het invullen van het RSVP-formulier op de site. In verband met het kunnen toezenden van de Web-ex uitnodiging is aanmelding mogelijk tot en met vrijdag 21 mei 2021. U ontvangt geen bevestiging; aanmelding betekent deelname, tenzij u nader bericht ontvangt.

 

Web-ex

De themamiddag wordt gehouden via web-ex, de online vergadertool van de Rijksoverheid. In de week van de inspecteursmiddag ontvangt u –  vanuit de Belastingdienst – een Web-ex uitnodiging. Bij die uitnodiging zal ook een handleiding Web-ex worden bijgevoegd.

 

Afmelding

Uiteraard kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u alsnog verhinderd bent, laat dat dan weten door u af te melden.

 

Een afmelding wordt extra op prijs gesteld wanneer – zoals in dit geval – sprake is van een gemaximeerd aantal deelnemers. Dat voorkomt dat we leden moeten teleurstellen die gelet op uw verhindering toch aanwezig hadden kunnen zijn.

 

Graag tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

namens het NVAB-bestuur,

Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma

Secretaris NVAB

 

Inloggegevens:

Indien u zich heeft aangemeld voor deelname aan de Themamiddag Formeel recht NVAB – Belastingdienst via Webex kunt u via de onderstaande gegevens inloggen.

 

Datum: donderdag 27 mei 2021

Virtuele inloop: vanaf 13.30 uur

 

Deelnemen aan vergadering

 

Of kopieer deze url:

https://rijksvideo.webex.com/rijksvideo/j.php?MTID=mcbd069663fc1e207556971f3f6cf2cc7

 

Vergaderingsnummer (toegangscode): 163 096 1374

Wachtwoord voor vergadering: WTrmiV8CD53

 

Voor andere inlogmogelijkheden verwijs ik u naar de Handleiding Webex-mail die u heeft ontvangen van hetplatform@belastingdienst.nl (onderwerp: Handleiding Webex Themamiddag Formeel recht NVAB-BD 27 mei).

 

Helpdesk

Hebt u hulp nodig, of lukt het niet om in te bellen? Neem dan direct contact op met Zainab Bondhla van het Platform Versterking Vaktechniek van de Belastingdienst, via het telefoonnummer of e-mailadres dat onderaan de Handleiding Webex-mail staat vermeld.

Gegevens

Datum:
donderdag 27 mei 2021
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis

Organisator

NVAB

Locatie

Web-ex
Scroll naar boven