Evenementen agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NVAB ledenvergadering en lezing Esther Huiskers (Universiteit Leiden)

donderdag 11 april van 15:00 - 21:00

Gratis

Op donderdag 11 april 2024 zal dit jaar weer de jaarlijkse NVAB ledenvergadering gehouden. Daarnaast zal Esther Huiskers een lezing verzorgen over haar Onderzoek informatiebeschikkingsprocedure 2023. De NVAB heeft leden aangedragen die met haar in gesprek zijn gegaan. Het onderzoek beoogde antwoord te geven op de vraag of de – in het in 2016 gepubliceerde evaluatierapport (A.K.J.M. van Steenbergen en M. van Londen, Evaluatie wet-Dezentjé, Belastingdienst/CKC/Domein 2016, https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j4nvgs5kjg27kof_j9vvij5epmj1ey0/vk9og2kt8ez0/f=/blg791378.pdf) – geconstateerde knelpunten in de informatiebeschikkingsprocedure nog bestaan en of er nieuwe knelpunten zijn ontstaan. Begin februari is het eerste exemplaar van het rapport Onderzoek informatiebeschikking 2023. Als we om rechtsbescherming geven uitgereikt aan directeur-generaal Fiscale Zaken, Jasper Wesseling (Kamerbrief over rapport Onderzoek Informatiebeschikking 2023 | Kamerstuk | Rijksoverheid.nl). Zij gaat ons er alles over vertellen en vragen staat vrij.

Programma

Het huishoudelijk gedeelte is alleen bestemd voor NVAB-leden en aspirantleden en begint om 15:30 uur met inloop vanaf 15:00 uur. De locatie is Pulchri Studio (Lange Voorhout, Den Haag).

15:00 uur    Inloop
15:30 uur    ALV (besloten)
16:30 uur    Pauze

17:00 uur    Inleiding
Spreker: Esther Huiskers, Universitair docent aan de Afdeling Belastingrecht van het Instituut voor Fiscale en Economische vakken.

18:00 uur    Borrel
19:00 uur    Diner op zijn Haags (zo mogelijk met uitreiking Darwinbokaal)
Locatie: De Poentjak (Kneuterdijk 16, Den Haag)

Documenten ALV 

Op de website van de NVAB worden de agenda, het Jaarverslag 2023, het verslag van de Kascommissie, de Concept-notulen van de ALV van 13 april 2023 en de Begroting voor 2024 op een later moment gepubliceerd. Ook treft u daar de cijfers aan van de Stichting Specialisatieopleiding Fiscale Advocatuur (SSFA) over 2023.

Darwinbokaal – aanbevelingen vóór 31 maart a.s.

Tijdens de komende ALV zal ook traditiegetrouw de Darwin bokaal worden uitgereikt – mits hier arresten/uitspraken voor in aanmerking komen. Uw inbreng hierbij is daarom onontbeerlijk.
Zoals u weet wordt die prijs uitgereikt aan het NVAB-lid die de meest opzienbarende, belangwekkende of vernieuwende uitspraak heeft weten te bewerkstelligen. Tot bijzondere aanbeveling strekt het als de uitspraak dienstig is geweest aan het versterken van de rechtsbescherming.
Kent u een degelijke uitspraak die hiervoor in aanmerking zou komen waaraan (mogelijk) een van onze leden heeft bijgedragen? Graag verzoek ik u allen uiterlijk 31 maart a.s. uw aanbevelingen over de periode 2022-2023 toe te zenden.
U kunt uw inzendingen richten aan Guido de Bont via debont@debontadvocaten.nl, onder vermelding van ‘Darwin bokaal’.

Aanmelding

Aanmelding geschiedt door het invullen van de RSVP-formulieren op de site. Vul daarbij ook apart in of u deelneemt aan het diner en eventueel dieetwensen heeft. Voor het diner zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Afmelding

Uiteraard kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u alsnog verhinderd bent, laat dat dan tijdig weten door u af te melden (via een e-mail aan de secretaris).
Een afmelding wordt extra op prijs gesteld wanneer – zoals in dit geval – sprake is van een gemaximeerd aantal deelnemers. Dat voorkomt dat we leden moeten teleurstellen die gelet op uw verhindering toch aanwezig hadden kunnen zijn.

Graag tot dan!

Gegevens

Datum:
donderdag 11 april
Tijd:
15:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Pulchri Studio / De Poentjak
Den Haag, + Google Maps
Scroll naar boven