Evenementen agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

14-06-2022 GIO-bijeenkomst 2

dinsdag 14 juni 2022 van 16:00 - 20:00

€0.00

Geachte leden en aspirant-leden,

Op 14 juni a.s. vindt het tweede gestructureerde intercollegiale overleg (GIO) plaats te Utrecht, in het Inntel Hotel (Smakkelaarshoek 24 – 3511 EC te Utrecht) dichtbij/op het station en dus goed bereikbaar met OV maar ook met de auto.

Met betrekking tot het vakinhoudelijke deel van de bijeenkomst (van 16u tot ca kwart voor 18u) zal Priscilla de Haas het voortouw nemen aan de hand van het arrest ECLI:NL:HR:2022:638 en zullen de bevoegdheden tot navordering (en naheffing) worden besproken. Daarbij zal aandacht worden besteed aan de begrippen ambtelijk verzuim en nieuw feit. Een kleine hap wordt geserveerd waarna van 18u tot 20u het GIO deel plaatsvindt. Het GIO-deel zal wederom worden geleid door Richard Beune en bij genoeg animo zal ook Tessa de Jong als gespreksleider optreden.

Het eerste overleg was een succes en wij delen graag een aantal ervaringen met jullie:

“Het gestructureerd intercollegiaal overleg heb ik als zeer positief ervaren. Het vond plaats in een sfeervolle omgeving en een informele ‘setting’ waarbij relevante actuele onderwerpen, jurisprudentie en diverse dillema’s naar voren kwamen. Zo heeft het volgens mij bijgedragen aan nieuwe inzichten bij praktijkproblemen. Ik neem volgende keer graag weer deel!”

“Wat is fijner dan met gelijkgestemden een gestructureerd intercollegiaal overleg voeren, buiten de kantoormuren, maar wel vanuit grotendeels hetzelfde werkveld, waarbij zowel bekende als onbekende dillema’s voorbij komen. Bovendien in een prettige omgeving en met vooraf ook nog een vaktechnisch overleg, daadwerkelijk een verrijking. Ik kan het overleg als georganiseerd vanuit de NVAB dan ook van harte aanbevelen.”

Als je op 14 juni a.s. bij de tweede bijeenkomst wilt zijn, meld je dan snel aan via het RSVP-formulier hieronder op de website. Graag vernemen wij daarbij of je wilt deelnemen aan de gehele bijeenkomst of slechts een deel. Ook vragen wij je alvast een dilemma of vraagstuk in te brengen dan wel ons daarover in ieder geval uiterlijk 12 juni a.s. te berichten. Wij houden ons ook aanbevolen voor ideeën of wensen omtrent vakinhoudelijk onderwerpen die ‘leven’.

Met vriendelijke groet,

Marloes Lammers

Secretaris NVAB

Gegevens

Datum:
dinsdag 14 juni 2022
Tijd:
16:00 - 20:00
Kosten:
€0.00
Scroll naar boven